Ik werk niet met een contentplanning…

Ik moet je iets opbiechten… Ik werk niet meer met een contentplanning…

Best raar toch voor iemand die blij wordt van organiseren en structureren en daar haar business van heeft gemaakt. Ik was er wel mee begonnen toen ik startte met mijn bedrijf, maar ik merkte dat het mijn creativiteit dood sloeg. Door het idee los te laten dat ik een contentplanning moet hebben en te vertrouwen op het creatieve proces, merk ik dat de ideeën veel makkelijker komen. Ik laat me inspireren door de kleinste dingen: een liedje op de radio, iets dat ik zag tijdens mijn lunchwandeling, een ontmoeting, een quote, iets wat ik ergens heb gelezen, you name it.

Maar let op! Dit kan niet zomaar, want als je dat bij al je bedrijfsonderdelen doet, dan wordt het chaos. Als je meer vrijheid wilt creëren binnen je bedrijf, heb je juist structuur nodig. Huh? Yep, juist door het stellen van kaders, maak je ruimte voor vrijheid. Dus zorg dat je bedrijfsfundament staat als een huis, zodat jij ook vanuit vrijheid kan ondernemen. Alleen als je plan, workflows, planning en team op orde zijn, kun je vanuit rust en overzicht werken aan je omzetverhogende doelen. En misschien wil je ook minder uren gaan werken? Ook dat kan alleen maar als je je shit op orde hebt gebracht.

Meten = Weten

Nog even over die contentplanning. Uiteindelijk moet je hier natuurlijk mee gaan werken. Want hoe weten jij en je team anders wat er gedaan moet worden, door wie, wanneer en aan welk doel de content moet bijdragen. Ook al werk ik er nu nog niet mee, ik wil wel inzichtelijk hebben wat mijn content doet. Anders kan ik niet leren en verbeteren. Daarom noteer ik op vrijdagmiddag – dan reflecteer ik de afgelopen week en plan de aankomende week – in een Excel-bestand welke content ik heb gepost, op welk kanaal en wat de resultaten zijn.

Oh, ja, al mijn ideeën en krabbels noteer ik gedurende de dag op papier en dat werk ik dan later uit op m’n laptop (ja, ik weet dat dit ook digitaal kan, maar ik schrijf nou eenmaal graag). Ik heb dan ook overal notitieblokjes en schriftjes liggen. Van mooie kaftjes word ik blij, dus ik moet me altijd inhouden als ik weer iets moois zie liggen in de winkel.

Wil jij wél met een contentplanning werken (wat ik eigenlijk iedereen ook adviseer)? Word dan lid van de community Healthy You, Healthy Business. Hier vind je een superhandige template die je alleen nog maar in hoeft te vullen! 

Deel dit artikel met jouw netwerk