Harder en meer werken, werkt niet meer

Een sterk statement dat ik onlangs tegen kwam op LinkedIn. Het Londense investeringsbedrijf Balderton, een reus in de Europese durfkapitaalwereld, heeft onlangs een artikel over deze trend geschreven. Ze stellen dat de traditionele mantra van “harder werken en meer uren maken” niet langer duurzaam is.

Werk hard en succes zal volgen?

Succes staat nog vaak synoniem voor nachtenlang doorwerken en eindeloze uren maken. Jarenlang was de gedachte: werk hard, investeer tijd en succes zal volgen. Maar geldt deze formule eigenlijk nog wel in het dynamische ondernemerslandschap van vandaag? De waarheid is dat de one-size-fits-all benadering van succes aan het veranderen is. Het oude advies om jezelf te overtreffen wanneer de zaken zwaar worden, is velen van ons bijgebracht. Maar het is tijd om de effectiviteit ervan te heroverwegen en in te zien dat zelfzorg net zo cruciaal is.

Voorkom een burn-out

Ondernemer zijn vereist toewijding en hard werken, maar jezelf constant tot het uiterste pushen kan leiden tot verminderde opbrengsten. Sterker nog, het kan resulteren in een burn-out, wat zowel je persoonlijke welzijn als het succes van je onderneming beïnvloedt. Zonde, want burn-outs zijn te voorkomen! Door een meer gebalanceerde aanpak te hanteren kunnen we de werkprestaties optimaliseren terwijl we ons welzijn beschermen . Succes draait niet alleen om meer uren maken; het gaat om het optimaliseren van factoren zoals slaap, voeding, beweging en mentale gezondheid. Deze elementen, gecombineerd met sterke netwerken, verbeteren de lange termijn prestaties.

Er lijkt dan ook een interessante verschuiving te zijn in ondernemersland. Steeds meer ondernemers omarmen wellnessdiensten, variërend van natuurlijke retraites tot communities met gelijkgestemden om meer verbondenheid te ervaren met zichzelf en de wereld om hen heen .

Hoe investeer jij in de levensduur van je bedrijf én die van jezelf?

Deel dit artikel met jouw netwerk