No no limits, we’ll reach for the sky

“No no limits, we’ll reach for the sky
No valley to deep, no mountain to high
No no limits, won’t give up the fight
We do what we want and we do it with pride” *

Wie kent dit nummer van 2 Unlimited nou niet! Ik hoorde hem vanmorgen op de radio en werd weer even terug geslingerd naar de jaren ’90. Nostalgie all over the place, heerlijk! ‘No Limit’ was de grootste hit van 2 Unlimited en stond in meer dan 35 landen op nummer 1! Over zakelijk succes gesproken… En hoe toepasselijk is deze titel ook voor Ray en Anita zelf. Want voordat ze doorbraken was Ray hulp-kok op Schiphol en Anita receptioniste op de afdeling parkeerboetes van een Amsterdams politiebureau. Zo zie je maar, er is geen limiet aan je kunnen!

Ondernemen is ook een vak

En dat geldt ook voor ondernemen. Als je maar doorzet, volhoudt, fouten durft te maken en op het juiste moment de juiste mensen om je heen verzamelt. Want ook al ben je hartstikke goed in je vak, ondernemen is ook een vak en daar komt een hoop bij kijken. Je moet aan de slag met je marketing, sales, administratie en planning bijvoorbeeld. Hoe voorkom je dat je verzuipt in dit alles en 24/7 aan het werk bent en dan nog niet je omzetdoelen haalt?

Als je dit herkent, dan wordt het echt tijd om je onderneming verder te organiseren en te structureren. En daar zal je zelf moeite voor moeten doen, want dit gaat niet vanzelf en vraagt wat meer discipline van jou. Wil je meer structuur in je bedrijf dan moet je bepaalde gewoontes onderdeel van je dagelijkse routine maken. Helaas scoren ondernemers vaak hoog op creativiteit, maar laag in discipline. En dat geeft niets. Maar wil je meer vanuit rust en focus verder groeien met je bedrijf, blijf dan niet zelf aanmodderen en laat je hierbij helpen. Als je nu tijd vrijmaakt om in 2 maanden tijd je bedrijfsfundament weer op orde te brengen, dan verdien je dat voor het einde van dit jaar dubbel en dwars terug. Dus ja, zeg het maar.

Wil je weten hoe ik je hier concreet bij kan helpen? Stuur me dan even een berichtje en ik neem contact met je op.

*Songwriters: Anita D. Doth / Jean-paul Henriette De Coster / Filip Marnix Luc De Wilde / Raymond L. Ray Slijngaard. Songteksten voor No Limit © Decos Publishing

Deel dit artikel met jouw netwerk