Online cursus - start je eigen praktijk:

Een vliegende start van jouw praktijk

Droom je van een succesvolle eigen praktijk als therapeut, coach of lichaamswerker? Maar weet je niet zo goed waar te beginnen en waar je allemaal rekening mee moet houden?

Dan is deze praktische online cursus écht iets voor jou! Zet een sterk fundament van jezelf en jouw bedrijf neer. Stel de droom van een succesvolle eigen praktijk niet meer uit en start nu op een gestructureerde en georganiseerde manier.

"Volg mijn training voor een vliegende start van je praktijk"

Start je eigen praktijk!

Inhoud van de cursus

Tien praktische lessen inclusief opdrachten

Scan: jij als ondernemer

Als ondernemer ben je de drijvende kracht achter je bedrijf én het gezicht van jouw praktijk. Daarom is het belangrijk om te weten wie je bent als persoon en als ondernemer. Dit gaat verder dan alleen je naam en functie. Het gaat om jouw kernwaarden, persoonlijkheid en kwaliteiten.

 

Voordat je aan een onderneming begint moet je weten wie je bent, wat je wilt en waarom je dit doet. Dit helpt je bij het bepalen van je missie en visie. Ook is het belangrijk om te weten wat je sterke en minder sterke punten zijn, zodat je hier rekening mee kan houden. In de eerste les zetten we een stevige basis neer om op verder te bouwen.

Business Model Canvas: de blauwdruk van je bedrijf

Een duidelijk en effectief bedrijfsmodel is belangrijk voor elke ondernemer. Het Business Model Canvas is een makkelijk hulpmiddel dat je helpt om alle belangrijke aspecten van je bedrijf te begrijpen en te visualiseren. Het is de blauwdruk van jouw praktijk.

Het BMC bestaat uit 9 bouwstenen. In deze les geven we invulling aan deze bouwstenen en breng je op slechts één A3'tje je eigen praktijk in kaart.

Marketing en communicatie

In deze module ga je de basisprincipes van marketing en communicatie (content) ontdekken en leer je hoe je deze principes toepast voor jouw eigen bedrijf. Merkidentiteit, de klantreis, online en offline marketing, het komt allemaal aan bod.

Sales

In deze module leer je basisprincipes van sales. Hoe zet je potentiële klanten (prospects) om in betalende klanten? Ook krijg je een handige template om een verbindend verkoopgesprek op te bouwen en te voeren. 

Jaarplan op 1 A4

Een ondernemer heeft doelen nodig. Zonder doelen ga je gewoon hard werken. Dat is voor even geen probleem, maar op langer termijn ga je zwabberen en levert het onvoldoende op. In deze les stellen we daarom een jaarplan op.

In zo'n plan beschrijf je wat je dit jaar wilt bereiken, hoe dat te doen en wanneer. Doelen worden vertaald naar prioriteiten en omzetverhogende acties. 

Plannen als een pro

Een goede planning helpt je om georganiseerd te blijven, vanuit focus je doelen te bereiken, je tijd effectief te beheren en stress te verminderen. Het zorgt ervoor dat je efficiënter werkt en meer grip hebt op je agenda. In deze les leer je hoe je effectief kunt plannen.

Financiën en administratie

Wanneer je een eigen bedrijf hebt zijn er verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. In deze les breng je de kosten goed in kaart en stel je een financieel plan op. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

Juridische en regelgevingskwesties

Een ingewikkeld en ietwat saai onderwerp, maar het is wel belangrijk om dit soort zaken goed geregeld te hebben. In deze module leer je alles over de acht belangrijkste juridische en regelgevingskwesties.

Master jouw ondernemersmindset

Een ondernemersmindset is helaas niet iets wat je er standaard bij krijgt als je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Sommige mensen hebben deze mindset meer van nature, maar de meeste van ons moeten het zelf actief ontwikkelen. In deze module creëer je de mindset van een echte ondernemer. BONUS: een fijne meditatie om je succesvolle praktijk te visualiseren!

Zelfzorg

Als ondernemer is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. In deze module leer je meer over de zeven gezondheidsgewoontes van succesvolle ondernemers. Ook krijg je een zelfzorg gids met een handig weekschema. Zo zorg je ervoor dat zelfzorg-activiteiten een integraal onderdeel van jouw leven zijn. De activiteiten zijn bedoeld om je te helpen met ontspannen, relativeren of juist een energieboost te geven. En dat in minder dan 30 minuten per dag!

Na deze cursus:

Hoe werkt het?

Stel het starten je van eigen praktijk niet langer uit!

Deze online cursus bevat tien modules en het lesmateriaal bestaat uit een reader, templates, video’s en opdrachten.

Er is één keer per maand een online live Q&A groepssessie waar je jouw vragen kunt stellen en kunt leren van de vragen van de andere deelnemers.

Je kunt je vragen ook stellen in het communitykanaal dat exclusief toegankelijk is voor cursisten. Of stuur mij een DM in de community.

Investering

De investering in jouw praktijk én jezelf bedraagt slechts €97 (excl. BTW). Dit is inclusief een gratis proeflidmaatschap voor de Healthy You, Healthy Business community. Hiermee kun je niet alleen vliegend van start met je eigen praktijk, maar ook direct je netwerk in de branche opbouwen.

Je houdt één jaar toegang tot de modules, de live Q&A groepssessies en de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Word een échte ondernemer!

Met deze cursus ontwikkel je een échte ondernemersmindset:

  • Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn eigen succes en ga ervoor.
  • Ik raak minder snel overweldigd.
  • Ik weet hoe ik om moet gaan met de onzekerheden die bij het ondernemerschap horen.
  • Ik durf uitdagende stappen te zetten.
  • Ik kan om hulp vragen.
  • Ik vergroot dagelijks mijn zelfvertrouwen.
  • Ik omarm de mantra ‘start before you’re ready’.

Na deze cursus heb je het fundament van je bedrijf staan en staat niets je in de weg om vliegend van start (door) te gaan!

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor therapeuten, coaches en lichaamswerkers in de complementaire en alternatieve gezondheidszorg, die een eigen praktijk willen starten, maar niet goed weten hoe of waar te beginnen. Ook voor degenen die onlangs zijn begonnen en op zoek zijn naar extra ondersteuning en een duidelijke richting, is deze training waardevol.

Hoe ziet de cursus eruit?

Elke module bevat een les op papier, templates, een korte video en opdrachten, zodat je gelijk werkt aan het opzetten van je eigen praktijk.

Vanaf wanneer staan de 1e modules klaar?

Na aanmelding en betaling kun je direct starten. Alle modules zijn vanaf dag 1 te volgen. 

Hoe krijg ik toegang tot de modules?

De cursus staat in de online leeromgeving van 'Huddle'. Hier krijg je toegang tot het besloten gedeelte waar alle lessen en opdrachten te staan. Ook kun je al je vragen stellen in het communitykanaal dat alleen toegankelijk is voor de deelnemers van deze cursus

Kan ik de modules ook vanaf mijn telefoon bekijken en volgen?

Jazeker! Huddle, het systeem waar de community en online leeromgeving op draait, heeft een gratis app voor iOS en Android. Zo kun je altijd en overal inloggen op jouw e-learning en community.

Kan ik vragen stellen?

Uiteraard! Je kunt je vragen stellen in het communitykanaal dat exclusief toegankelijk is voor cursisten. Of stuur Wilma een DM in de community.

Ook is er één keer per maand een live Q&A sessie waar vragen kunnen worden gesteld en waar je van elkaars vragen kunt leren.

Welke kennis en ervaring breng jij mee?

Ik heb 20+ jaar ervaring in de holistische gezondheidsbranche (ik heb jaren bij Bonusan, Natura Foundation en TouchPro Europe stoelmassage gewerkt). Daar heb ik gezien dat therapeuten en coaches best wel wat hulp bij het ondernemerschap kunnen gebruiken en een plek nodig hebben om te groeien, te leren en elkaar te ondersteunen.

Als pragmatische  sparringpartner én via het platform ‘Healthy You, Healthy Business’, help ik holistisch werkende therapeuten/coaches om effectiever te werken, meer klanten aan te trekken zonder daarbij hun eigen evenwichtige levensstijl uit het oog te verliezen.

De afgelopen 25 jaar heb ik met veel plezier gewerkt binnen marketing, communicatie, R&D, klantenservice, office- event- en projectmanagement. Daarnaast heb ik leiding gegeven aan teams en ben ik onderdeel geweest van een commercieel managementteam. 

Heb je andere vragen?

Stel ze gerust door een mail te sturen naar wilma@hyhb.nl