Waarom stoppen zoveel gepassioneerde ondernemers?

In het tweede kwartaal van 2023 zijn bijna 30.000 ondernemers gestopt! Ook in de gezondheidssector neemt het percentage stoppers toe. In mijn beleving starten ondernemers vanuit passie voor het vak, maar waarom stoppen er dan zoveel gepassioneerde ondernemers?

In de community Healthy You, Healthy Business gaan we samen een aantal redenen om te stoppen, te lijf:

Commerciële uitdagingen: terwijl ondernemers in de holistische gezondheidszorg zeer bekwaam zijn in hun vakgebied, blijkt het zakelijke aspect vaak lastig. Het opbouwen en onderhouden van een stevig netwerk blijkt soms een lastige taak te zijn. Dat is waar HYHB in beeld komt, een handig platform om je netwerk te laten groeien en om te leren hoe je meer klanten kunt aantrekken.

Isolement en gebrek aan samenwerking: heb je soms het gevoel dat je alleen staat wanneer je met uitdagingen wordt geconfronteerd? En kan je in jouw omgeving moeilijk je (ondernemers)problemen delen of mis je diepgaande betrokkenheid? Het ontbreken van interactie en afstemming met mede-ondernemers in hetzelfde vakgebied kan soms duidelijk voelbaar zijn. In de HYHB-community vind je talloze gelijkgestemden die graag meedenken over specifieke vragen en situaties. Hier kun je samen sparren en van elkaar leren.

Partner-gerelateerde stress: opmerkelijk is dat veel ondernemers overwegen te stoppen vanwege de stress die hun partners ervaren. Vooral in tijden van onzekerheid wanneer nieuwe klanten op zich laten wachten, kan dit een zware druk op relaties leggen. Zelfs als je zelf vertrouwen hebt in een positieve uitkomst, blijft het belangrijk om een gezonde balans tussen werk en privé te behouden. In het platform vind je talrijke leermodules om je te helpen streven naar een evenwichtig bestaan.

Beperkte ervaring als ondernemer: je bent een kei in jouw vakgebied, maar het ondernemerschap blijkt in de praktijk vaak complexer dan verwacht. Ook kunnen het aantal therapeuten, coaches en specialisten in het veld overweldigend zijn. Belangrijke aspecten als marketing, promotie, planning, structuur en persoonlijk leiderschap, vind je natuurlijk ook terug in het platform.

Herken je dit? Sluit je dan aan bij onze community om te werken aan je zakelijke én persoonlijke succes. Wat zou voor jou een reden zijn om te stoppen?

Deel dit artikel met jouw netwerk